Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koirat
(31 kuvaa - 3 sivulla)

<--Edellinen 3 / 31 Seuraava-->
[Asemat laumassa.png]
Asemat laumassa.png
[Täysikokoinen kuva]

-Johtaja/johtajapari-

Johtaja on se, joka pitää yllä lauman järjestyksen ja kurin, mutta Justinen mukaan kaikki hänen laumassaan ovat silti tasa-arvoisia. Johtajia voi olla myös kaksi, tällöin puhutaan johtajaparista.

 

-Varajohtaja-

Ottaa lauman komentoonsa, kun johtaja ei siihen jostain syystä kykene/pysty, ei ole paikalla, on jossain muualla kiireiden vuoksi tai kuollut.

 

-Riistanpyytäjä-

Koira joka hankkii laumalle ruokaa.

 

-Tohtori-

On koira, joka tuntee yrttejä ja keinoja parantaa sairaita ja loukkaantuneita. Eli huolehtii laumalaisten terveydestä.

 

-Sotilaspäällikkö-

Johtaa sotureita taisteluissa. Päälliköitä voi olla myös kaksi, mutta ei enempää.

 

-Soturi-

Soturi on tavallinen laumalainen, jonka kuuluu taistella/puolustaa laumaa, kun mahdolliset viholliset hyökkäävät.

 

-Vartija-

On koira, joka vartioi laumaa jonkin matkan päässä (vartijat oleskelevat lähempänä lauman keskustaa, kuin rajavartijat) ja ilmoittaa mahdollisista vihollisista ja tunkeilijoista.

 

-Rajavartija-

On koira jonka tehtävänä on kierrellä lauman reviirin rajoilla ja vahtia, sekä merkkailla rajaa. Yleensä nämä kulkevat 3 koiran ryhmissä, mutta poikkeuksia tulee, jos lauman reviiri laajenee tai pienenee.

 

-Pentuvahti-

Huolehtii lauman pennuista, mutta myös orvoista ja eksyneistä.

 

-Vakooja-

Vakoilee toisia laumoja ja kerää tietoja. Justinen laumassa ei tällä hetkellä ole yhtään vakoojaa, koska lauman ei tarvitse vakoilla ketään.

 

-Vanhus-

On koira, joka on yli 10 vuotias, eikä kykene enään suorittamaan lauman velvollisuuksia. Vanhukset saavat oleskella ja nauttia eläkepäivistään laumassa. He voivat myös jakaa elämän tuomaa viisautta nuoremmille koirille.

 

-Kokematon-

On nuori koira, joka ei ole vielä missään asemassa. Nuoren koiran asema vahvistetaan vasta, kun tämä täyttää 2 vuotta. Sitä ennen nuorten koirien tehtävänä on harjoitella perusselviytymistaitoja, kuten esim. saalistusta ja puolustautumista.

Kokemattomaksi kirjataan, myös esim. masentuneet tai liikuntakyvyttömät koirat. Eli sellaiset, jotka eivät kykene jostain syystä hoitamaan lauman tehtäviä.

 

Muuta tietoa laumasta:

- Laumassa ei ole opettajia tai kouluttajia erikseen, vaan pennut/nuoret koirat oppivat tietyn jutun/taidon vanhemmalta ja kokeneemmalta.

- Kaikki eksyneet tai orvot pennut otetaan laumaan ja kasvatetaan siellä.

- Kaikki voivat saada pentuja asemasta riippumatta. Vain jotakin vakavaa sairautta kantava koira ei valitettavasti voi saada pentuja, sillä lauma tarvitsee perusterveitä ja vahvoja koiria.

- Lauma hyväksyy koirat, koirasudet ja yksinäiset/laumaa etsivät sudetkin laumaansa, vaikka muuten koirat kaihtavat susia, koska nämä saattavat olla heille vaaraksi.

- Joillakin voi olla kaksi tehtävää laumassa.

- Kaikkien laumalaisten tulee osata taistella/puolustaa itseään, sekä hankkia ruokaa.

 

 1. 2. 3. 4. 5.
Pisteet: 5.000 (1)

Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2018 Lapin Haukut - suntuubi.com